Snave

En havørred fra Snave på Hindsholm.
En havørred fra Snave.

Snave er en meget populær fiskeplads på Hindsholm. Først i nyere tid er der kommet mere åbenhed omkring fiskepladens eksistens. Lokale har før i tiden holdt de gode kort ind til kroppen, dette var et af dem.

Det er hovedsageligt havørreder der fanges langs strækningen og hornfisk i sæsonen. Fra ca. maj og 2-3 måneder frem, nogle år 2-4 måneder frem.

Havørrederne kan fanges året rundt, men forår, sommer og efterår er de bedste årstider.

Man skal gå et stykke for at komme til vandet, men det kan til gengæld ofte betale sig.

Kysten er fuld af sten, sandede områder med tangpletter og bælter, samt blandede dybder tæt under land. Strømmen som under ebbe og flod løber langs pladsen, kan typisk være med til, at højne havørredernes aktivitetsniveau.

Man kan fiske fra land langs hele pladsen, men når tangen står højt tæt under land, de få steder den gør det, er det rart at have waders på, så man kan gå ud til kanten af det og fiske derfra. Så slipper man for at agnen sidder fast i ny og næ.

Snave er en lang fiskeplads. Går man den ene vej, mod nord, ender man efter nogle få kilometer ved Sappesborg-fiskepladsen. Går man mod syd, ender man ligeledes efter nogle få kilometer ved Bøgebjerg.

Se pladsen her: Bøgebjerg…

Det er både muligt at fluefiske og spinnefiske ved denne fiskeplads på Hindsholm. Dog er spinnefiskeriet med blink og kystwoblere det mest effektive. havørrederne trækker til tider langt ude.

Morgen og aftenfiskeriet med flue kan være sublimt, når havørrederne er tæt under land. Det kan også være godt midt på dagen, når himlen er mørk og regnvejret truer.

Snave – tips og info

Man kan parkere 2 steder ved Snave.

Parkering 1: Ved hækken…
Obs: Husk at holde fri af vej og markvej, så vidt muligt. Gå ad markvejen langs læhegnet til vandet.

Parkering 2: Huset…
Obs: Gå lige over vejen, igennem gårdspladsen og ad markvejen til vandet. Vis hensyn.

Der er ingen fredningsbælter langs fiskepladsen.

God vind ved Snave.

/Jari – Lystfiskeri Danmark


Overnat på Fyns Hoved Camping, tæt på fiskepladsen: Hytter på Hindsholm…


error: Content is protected !!