Dyrbjerg

Den smukke udsigt over Dyrbjerg på Hindsholm.
Dyrberg og Fyns Hoved Camping-strækningen.

Dyrbjerg og strækningen udfor Fyns Hoved Camping, er en del af én og samme fiskeplads. Der er tale om en sandet strækning, når det kommer til bundforhold, med en del større og mindre tangbælter. Havørrederne trækker typisk over bælterne og kan fanges langs hele strækningen.

Forår, sommer og efterår er at foretrække, når man skal fiske efter havørreder ved Dyrbjerg. Man kan både vadefiske og fiske fra land. Der er kun én fordel i at vadefiske her og det er, at man kan tilføje nogle meter mere til kastet udad.

Morgen og aftenfiskeriet er nogle dage det mest givende, men under overskydende dage, kan fiskeriet efter havørreder være godt – selv midt på dagen. Da der er forholdsvist dybt, langs dele af fiskepladsen, skal man ikke lade sig begrænse af vind, vejr og tid på døgnet.  Ørrederne følger ikke altid teorier og menneskets ufuldstændige fiskeforstand. En lystfisker erfarer altid, at der altid er mere at erfare.

Også fladfisk kan fanges over de sandede områder. Det flere steder på fiskepladsen.

Hornfiskene ankommer ca. fra maj måned og bliver 3-4 måneder frem.

Når strømmen tager til under ebbe og flod, kan det nogen gange være givende, at affiske strækningen med en prop og evt. en sildestrimmel eller børsteorm på en enkeltkrog. På den måde kan man kaste ud og følge proppen langs strækningen, som tages med af strømmen. Både havørreder og hornfisk kan fanges på den måde. Brug evt. lidt tyndt, hvidt garn eller sytråd til at binde fiskestrimlen ekstra godt fast med. Evt. brunt eller rødt til børsteormene.

Dyrbjerg – tips og info

Man kan parkere på den offentlige parkeringsplads her, og følge stien til stranden: Parkering ved pladsen…

Det er muligt at købe blink til hornfisk og havørreder samt forfang til fladfisk m.m. i Fyns Hoved Campings reception 200 meter fra parkeringspladsen.: Læs mere…

Det kan betale sig at have fiskehjulet/spolen fyldt godt op med line, så man kan kaste et godt stykke ud. Havørrederne og hornfiskene er ofte et stykke ude, med nogle få undtagelser på denne fiskeplads.

Knæk og bræk ved Dyrbjerg.

Fyns Hoved Camping ligger 0 minutters kørsel fra denne fiskeplads. 

error: Content is protected !!