Fyns Hoved

Jari med en havørred fra Fyns Hoved.
En havørred fra Fyns Hoved.

Fyns Hoved er på sin vis, én stor fiskeplads. På vestsiden er en del store sten langs kysten, som man kan fiske fra. Men man kan også med lidt snilde, vadefiske i vandet langs stenene, hvor tangplanter og en del mindre sten er at finde. Er man ikke øvet i at gå i vandet, kan det evt. betale sig at benytte en vadestav.

Havørredfiskeriet rundt om langt det meste af Fyns Hoved, er spændende og ofte givende. Vestsiden samt nord/nordøstsiden er dog at foretrække. Ude på nordspidsen, risler strømvandet generelt henover de mange tangplanter, som går et stykke ud i vandet fra stenene rundt om spidsen. Under foråret samt under efteråret, kan kystfiskeriet byde på store havørreder her.
(Se videoen nederst.)

Det er dog ikke fordi, at man ikke kan fange havørreder i området om sommeren… Under den varme årstid skal man generelt bare satse på tidlig morgenfiskeri eller sen aftenfiskeri. Dét eller være ude når vejret er værst. D.v.s. i vind og regn eller bare generelt overskyet vejr og vind alt fra 5-8 m/s. (Uanset tid på dagen.)
Der er naturligvis en del undtagelser, som vi mennesker ikke kan beregne eller erfare. Derfor er det bare at tage til vandet, nyde naturen og håbe på det bedste – i al almindelighed.

Når hornfiskene indfinder sig langs kysten rundt om Fyns Hoved, typisk fra maj og 3-4 måneder frem, kan de fanges hele vejen rundt inde fra land.

Udfor parkeringspladsen her: Parkering…, og ca. 100 meter mod nordvest, kan man fiske efter fladfisk over det større sandede område. De yderste 100-150 meter af bagsiden/østsiden, hvor der er sandbund, kan fiskeriet efter fladfisk også være godt. Sommersæsonen er at foretrække, når fladfiskene skal fanges ved Fyns Hoved.

Regler og info – Fyns Hoved

Det er ikke tilladt at køre i bil på Fyns Hoved.

Det er tilladt at opholde sig på denne naturskønne og smukke “top”, hele døgnet rundt. Hvilket i øvrigt giver flere fiskemuligheder… Om sommeren kan man nemlig også fiske efter torsk langs kysten. Torskene trækker gerne ind tæt under land, i ly af mørket henunder aften og i nattetimerne, i deres søgen efter føde. Det er også muligt at sidde stille og roligt og fange ål, som der også er en del af i sommersæsonens lystfiskeri. Også her er aftenskumringen og nattemørket at foretrække.

Det er desuden tilladt at færdes på private veje og stier. Er man på cykel, som også er tilladt, skal man holde sig til markvejene.

Overnatning

Overnat få minutter fra denne herlige fiskeplads. Fyns Hoved Camping har både hytter, plads til telte og campingvogne m.m.
Se campingpladsen her: Overnatning…

Rigtig god fornøjelse med dit lystfiskeri på Fyns Hoved.

Fyns Hoved Camping ligger 2 minutters kørsel fra denne fiskeplads. 

error: Content is protected !!