Bøgebjerg

Jari med en havørred fra Bøgebjerg på Fyn.
En havørred fra Bøgebjerg.

Bøgebjerg repræsenterer i høj grad, kystfiskerens idé om den “perfekte kystplads”. Bundforholdene er varierede – pladsen veksler imellem stenbund og sandbund, og langs hele strækningen findes både tangbælter og pletter. Flere steder er der spidser og mindre rev. Dybden varierer også. Strømmen under ebbe og flod sætter liv i pladsen og ofte også pladsens besøgende ørreder.

Flotte træklædte skråninger lægger tilmed farve og baggrund til det perfekte kystfiskermaleri, som kystfiskeren via sin tilstedeværelse, automatisk bliver en del af.

På grund af det faktum at dybden varierer langs pladsen, er der fisk under de fleste forhold og årstider.

Er Bøgebjerg så hvad drømmeomgivelserne, vand og bundforhold antyder. Svaret er et stort, “ja”.

Nogle gange møder man fiskepladser rundt om i landet, som ser ud som om de burde være gode, men ofte ikke er det. Det er ikke altid at det der ser godt ud fra kystfiskerens perspektiv, gør det for havørrederne. Lækre bundforhold er langt fra alt der skal til, for at udgøre en god fiskerig plads.

Bøgebjerg er en fremragende forårs- og efterårsplads, men sommermorgenerne og aftenerne, byder generelt også på sublimt kystfiskeri.

Pladsen egner sig både til spinnefiskeri og fluefiskeri. På mange områder er den som designet til fluefiskeren. Alt hvad en fluefisker kunne ønske sig af en fiskeplads, kan findes her…

Bøgebjerg – tips og info

Der er på sin vis flere parkeringspladser ned til denne fiskeplads. Det er også en relativ lang fiskeplads på godt og vel 2 km.

Det kan betale sig at affiske hver en meter af pladsen for at få succes. Der er ingen fredningsbælter langs Bøgebjerg.

Den sydligste parkeringsplads kan findes her: Parkering syd…

Den mellemste kan findes lidt nord for, inde i skoven.

Må du opleve godt kystfiskeri ved Bøgebjerg.

Fyns Hoved Camping ligger 15 minutters kørsel fra denne fiskeplads. 


Læs også om fiskepladsen, som grænser op til denne: Snave…


error: Content is protected !!