Den Gamle Kanal

Lystfiskeri i Den Gamle Kanal i Odense.

Den Gamle Kanal, som før i tiden blev ledt varmt vand ud i, er i dag stadig en spændende mulighed for fangst af havørreder. Også ål er der en del af, dog kun i sommersæsonen.

Denne kanal svarer til en indre del af en fjord med blød og mørk bund. En klassisk vinterhalvårsplads. Eksempler på det kunne være Tempelkrogen i Isefjord, Nyhavn i Aabenraa Fjord, Lergraven Syd i Mariager Fjord eller Irenas Høl i Haderslev Fjord.

Her samles en del fisk om foråret, vinteren igennem samt om efteråret. Om foråret er en del nedgængere/nedfaldsfisk, men der er også grønlændere og i ny og næ en overspringer eller 2.

Den Gamle Kanal må man dog ikke fiske i året rundt. Man må fiske i kanalen fra den første søndag – efter den første fredag i marts – til den første oktober.

Fiskeriet i kanalen er simpelt og alle kan være med. Her fanges havørrederne langt lettere end flere steder i fjorden. Man skal dog være opmærksom på, at langt de fleste er farvede fisk. De farvede fisk må kun hjemtages i visse perioder. Det er op til en selv om man vil hjemtage en farvet fisk, (når det er lovligt) som er på vej op for at gyde. Kun ens egen dømmekræft står til ansvar. Det samme gælder for dem der fisker i selve Odense Å, hvor medlemmer hvert år hjemtager utallige gydemodne fisk.

Den Gamle Kanal – fiskekort og tilgængelighed

Der er ikke megen fiskeplads langs kanalen. Kun den sidste del i enden er på sin vis tilgængelig. Her kan man til gengæld sidde flere venner, veninder eller familier ad gangen m.m.

Fiskekort til kanalen kan købes flere steder og på flere måder. Den letteste måde er via. mobilepay… I øvrigt: Når man køber dagkort til Den Gamle Kanal, køber man i realiteten også adgang til Odense Å.

Se hvor kortet kan købes her: Fiskekort til kanalen…

Fiskemetoder

Havørrederne kan fanges med blink, spinner, flue, orm og kystwobler m.m. Det er nogle dage ligegyldigt hvilke farver eller størrelser der skal til. Andre dage er det specifikt naturlige farver såsom brun/kobber, sølv eller hvid/grøn m.fl.
De samme agn som benyttes til fjordens havørreder er også givtige her. Læs mere i denne artikel under: Grej og udstyr…

Ålene vil gerne have regnorm.
Bemærk: Det er ikke tilladt at grave efter orm langs kanalen.

Er man fluefisker skal man være opmærksom på, at mange går tur langs nordsiden. De er indenfor rækkevidde af fluelinen i bagkastet.

Rigtig god fornøjelse med lystfiskeriet langs denne fiskeplads.

Fyns Hoved Camping

error: Content is protected !!