Fang hornfisk i Odense Fjord

Fang hornfisk i Odense Fjord. Sådan gør man...

Fang hornfisk i Odense Fjord med simple midler… Hornfiskene ankommer i slutningen af april eller i starten af maj de fleste år. De kommer til Danmark for at gyde og i perioden gydelegen står på, skal der også indtages føde. Hornfiskene er tæt på altædende og derfor kan vi som lystfiskere, bruge mange forskellige former for agn.

En prop og et stykke sild på en enkelt- eller en trekrog er nok. Diverse blink, fluer og kystwoblere m.m. kan også bruges. Man kan også benytte rejer – både skalrejer og de klassiske pillede, frosne rejer.

Når der spinnefiskes efter hornfisk med blink eller kystwoblere, kan det betale sig at spinne forholdsvist hurtigt  ind og lave flere spinstop. Det kan ligeledes betale sig, at pege stangen i retningen af hvor agnen er, da de på den måde nærmest kroger sig selv. Brug mindre kroge generelt til fangst af hornfisk.

Hornfiskene kan fanges i Odense Fjord frem til ca. september. Alt afhængigt af, hvor lang eller kort sommeren er. Jo længere sommeren varer, jo længere bliver hornfiskene og omvendt.

Fang hornfisk i Odense Fjord – fiskepladser

Der er flere gode fiskepladser i fjorden, hvor der er flere hornfisk end i resten af fjorden. Her er tale om de mere lavvande områder og fiskepladser i fjorden.

Se listen over de gode fiskepladser her:

Syd/øst.

Nord/vest.

Info om hornfisk

  1. Der er intet mindstemål på hornfisk. Man gør dog sig selv en tjeneste ved at genudsætte de små og tynde hornfisk. Dem er der ikke meget kød på.
  2. Hornfisken er meget smidig. Tag derfor fat lige bag hovedet på hornfisken når fanget, da den ellers kan bøje sig så meget, at den kan bide en i hånden. Den bider ikke hårdt, men de små tænder kan mærkes…
  3. Hunnerne er dem der bliver størst.
  4. Man kan både grille, røge og stege hornfisk. De kan også laves i ovnen m.m. Se lækre opskrifter med hornfisk her: Opskrifter…

Rigtig god fornøjelse.

Fyns Hoved Camping


Læs også om et godt sted at fange hornfisk udenfor Odense Fjord her: Korshavn…


error: Content is protected !!